Vergoedingen en tarieven

Zorgverzekering

De EZL-therapeuten hebben een contract met alle zorgverzekeraars .
Ergotherapie is onderdeel van de basisverzekering en de zorgverzekeraars vergoeden 10 uur per kalenderjaar. Let wel, ergotherapie valt onder het jaarlijkse eigen risico met uitzondering van kinderen tot 18 jaar.

Soms kunnen extra uren ergotherapie vergoed worden vanuit de aanvullende verzekeringen; vraag uw zorgverzekeraar hier naar.
Voor mensen met Parkinson of CVA geldt bij sommige zorgverzekeraars de voorwaarde dat de therapeut aangesloten moet zijn bij ParkinsonNet of de CVA-zorgketen. De gespecialiseerde therapeuten van EZL voldoen hieraan.


De tarieven voor ergotherapie worden jaarlijks vastgesteld door de zorgverzekeraars en verschillen per zorgverzekeraar. De actuele tarieven (2021) zijn gemiddeld

behandeling ergotherapie € 17,50 per kwartier
aan-huis-toeslag  € 25,00 per bezoek

Voor de exacte tarieven raadpleegt u het overzicht per zorgverzekeraar. 

De ergotherapiebehandelingen worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Uw eigen risico, mits niet elders gebruikt, wordt door de zorgverzekeraar bij u zelf in rekening gebracht.

Particuliere tarieven

Indien de behandeling particulier voortgezet wordt, gelden de particuliere tarieven:

intake en onderzoek € 18,20 per kwartier
eenmalig ergotherapeutisch onderzoek € 18,20 per kwartier
behandeling ergotherapie € 18,20 per kwartier
aan-huis-toeslag  € 30,45 per bezoek

Offerte aanvragen

Wanneer u als particulier (PGB) of als werkgever (voor werknemer, project)) gebruik wil maken van de diensten van EZL, kan een afspraak gemaakt worden voor een eerste vrijblijvend gesprek. Hierin wordt een globale indicatie gegeven van de kosten en de mogelijke aanpak. EZL biedt vervolgens een gespecificeerde offerte, op basis waarvan u kunt beslissen om de opdracht aan EZL te verstrekken.

© Ergotherapiepraktijk Zuid-Limburg
Created by